Andijvie stamppot | Fase 1

Ingredienten voor 2 personen:
200 gram bloemkool
300 gram andijvie
240 gram tartaar
1/2 ui
Nootmuskaat
Bouillonblokje
1 tl roomboter
1 tl Sambal
1 el Mosterd
Kikkoman sojasaus
Peper
1 tl Chilipoeder

Bereidingswijze:
1. Kook een ruime hoeveelheid water in een hoge pan
2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe de bloemkool in de pan met kokend water samen met een groentebouillonblokje
3. Kruid tartaar voor de tartaatballetjes met de sambal, mosterd, kikkoman, peper en chilipoeder naar smaak en maak er balletjes van
4. Verwarm roomboter in een pan en voeg de balletjes toe
5. Als de balletjes dichtgeschroeid zijn giet je er een beetje water bij en zet je een deksel op de pan op een laag vuurtje
6. Laat de balletjes door pruttelen voor ongeveer 20minuten (schep af en toe de jus over de ballen)
7. Als de bloemkool zacht is (prik er even in met een vork) kan de andijvie er bovenop
8. Kook de andijvie mee voor 5 minuten, haal het pannetje van het vuur en giet het water uit de pan of gebruik een vergiet (er komt veel water vrij dus herhaal dit tot er geen water meer uit komt)
9. Stamp nu de bloemkool en andijvie en voeg er de boter, nootmuskaat en peper
10. Bak als laatst de ui.
 
Nu kun je een heerlijk bordje opmaken met andijviestamppot, gehaktbal, jus en een toefje ui!
Vanaf fase 2 kan je nog wat Parmezaanse kaas toevoegen.

Terug naar het overzicht